På lik linje med andre internettsider bruker også denne nettsiden cookies. Informasjonen benyttes bl. a. av Google.
Hvis du ikke aksepterer cookies, kan du deaktivere funksjonen. Cookies kan også slettes i ettertid hvis ønskelig.
(Dette til generell orientering, jf. EU/ekomloven 1. juli 2013).

lørdag 25. juli 2009

Glassveranda Biffmeny
















Oppskriftene er beregnet til 2 personer:

FORRETT
SERRANO-SKINKE OG HONNINGMELON:

Ingredienser:

- 4 skiver Serrano-skinke

- 1/2 honningmelon

Skrell melonen og fjern frøene. Skjær melonen i lange, smale biter, 3 biter pr. pers. Fordel og anrett på to lekre fat, og forretten er klar til servering!




HOVEDRETT
Indrefilet servert med råstekte mandelpoteter med rosmarin og Maldon-salt samt Glassveranda Ruccola-salat med fetaost, appelsin og basilikum.

GLASSVERANDA RUCCOLA-SALAT MED FETAOST, APPELSIN OG BASILIKUM:

Ingredienser:

- 1 stk. Hjertesalat rives i passe store biter

- 1/2 liten rødløk, skjæres i tynne skiver

- En liten neve Ruccola-salat

- 1 stk. appelsin, skjæres i terninger

- 2 ss Extra Vergine olivenolje

- 1 strøken ts salt

- 1 strøken ts fruktose/fruktsukker

- 1 ss presset sitronsaft

Bland forsiktig ingrediensene sammen. Bruk to gafler og vend salaten noen ganger slik at olivenoljen m.m. fordeles godt i salaten. Pynt deretter med:

- 10 store basilikumsblader, rives i to

- 14 stk. fetaost-biter


- 8 stk. perletomater som kuttes i to

Ikke vend salaten etter at du har pyntet den. Nå er Glassveranda Ruccola-salat med fetaost, appelsin og basilikum er klar til servering; frisk, delikat og ubeskrivelig smakfull!

STEKT BIFF AV INDREFILET:

Ingredienser:

- 2 stk. indrefileter i ønsket størrelse

- 1 ss olivenolje

- 1 ts pepper

- 1/2 ts salt

Ha en spiseskje olivenolje i stekepennen. Strø salt og pepper på begge sidene av biffene. Stek til ønsket stekegrad. Noen liker indrefileten svakt stekt, andre foretrekker den godt gjennomstekt. Det viktigste er at du som skal spise den liker den!

RÅSTEKTE MANDELPOTETER MED ROSMARIN OG MALDONSALT:

Ingredienser:

- 4 stk. mandelpoteter deles i to, på langs

- Krydres med litt salt, pepper og rikelig med rosmarin

- 1 strøket ts Maldonsalt, strøs på potetene etter at de er anrettet på fat

- Stek potetene i en Wokpanne.

- Rømme

Gjør klar to vakre middagstallerkener: Indrefileten anrettes på tallerkenen, og ved siden av legger du forsiktig Ruccola-salaten og de råstekte rosmarinpotetene. Strø litt Maldon-salt (flaksalt) over potetene, og legg til sist litt rømme (ca. en spiseskje) på fatet ved siden av potetene. Hovedretten er klar til servering!



DESSERT
Glassveranda Ovnsbakte epler med karamelliserte valnøtter og vaniljeis.

GLASSVERANDA OVNSBAKTE EPLER:

Bunn:

- 3 Digestivekjeks, knuses for hånd

- 4 ss råsukker

- 1 strøket ts kanel

- 3 ss smeltet smør

Ha ingrediensene i en liten bakebolle. Rør sammen. (NB! Massen forblir tørr og porøs, ikke som en deig!) Fordel massen i 2 små ildfastformer (se bildet). Klem massen mot bunnen og veggene i formen, slik at formen kles med massen. Stek i 5 minutter på 200°C. Ta formene ut av onven og gjør klar eplene:

- 2 stk. epler

Eplene skrelles, kjernehuset fjernes. Skjær eplene i båter. Eplebitene fordeles i formene. Sett de på høykant i formen. Strø på litt råsukker og kanel. Sett formene i ovnen igjen og stek på 175°C i 45 minutter.

KARAMELLISERTE VALNØTTER:

Ingredienser:

- En liten neve valnøtter, knuses for hånd

- 4 ss råsukker

- 2 ss lys sirup

Ha ingrediensene i en liten stekepanne eller tykkbunnet kasserolle, og varm massen til sukkeret er lysebrunt og flytende. Rør om slik at valnøttene blir godt blandet med sukkeret. Pass på så ikke blandingen svies, blandingen skal ikke brunes. Hell de glaserte valnøttene på et bakepapir for avkjøling. Spre nøttene med en gaffel. Ikke servér før de er avkjølt, de er svært varme!

- Sitronmelisse

- Vaniljeis, evt. krokanis

Gjør klar to store delikate tallerkener. Sett ildfastformen på tallerkenen. Legg to kuler vaniljeis (evt. krokanis) på tallerkenen i litt avstand fra ildfastformen. Legg de karamelliserte valnøttene ved siden av isen. Legg forsiktig noen små grønne sitronmelisse-blader til pynt oppå iskremen, og Glassveranda Ovnsbakte epler med karamelliserte valnøtter og vaniljeis er klar til servering!

Bon Appétit!

Ann, Interiørbloggen Glassveranda.






Les historien bak Glassveranda Menyer og Matoppskrifter: "Historien bak Glassveranda Menyer og Matoppskrifter"

5 kommentarer:

Ingunn sa...

Hmmm. Dette så godt ut. Kanskje vi skal lage hele menyen i morgen - da har vi nemlig bryllupsdag.

Ha en fin dag.

Klem Ingunn Hjemmets Gleder

Balke gård sa...

Hei, jeg bare sitter og måper, for et flott prosjekt dere har!!! Og så fint det er!!! jEG ER BARE STUM AV BEUNDRING OG KOMMER TILBAKE MED MERE ROS, MEN HER TRENGER JEG TID!!!! uPS. ble så ivrig med tastene at det ble store bokstaver ja...:-) Vel, jeg legger meg til som følger! Klem, Marianne

Bree Van Den Kamp sa...

For en lekker blogg du har - med både vakkert hus og deilig mat! Her vil jeg gjerne komme tilbake!

Ha en strålende søndagskveld videre.

Margrethes hus og hage sa...

Hei! Jeg fant deg på NIB :)
Du verden, det så kjempegodt ut!
spennende blogg du har. Nå skal jeg ta meg en skikkelig titt her inne :)

Hilsen Margrethe

Glassveranda sa...

Å takk og takk!! Det er så utrolig koselig med slike hyggelige tilbakemeldinger! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

K U N S T N Y H E T :