fredag 28. februar 2014

Geometriske former


Jeg har alltid vært fascinert av geometriske former, delvis har det kanskje noe med min byggtekniske utdannelse å gjøre, men mest sannsynlig skyldes det interessen jeg hele livet har hatt for form og farge, kunst og grafisk design. Siden tenårene har jeg knipset titusenvis av bilder av bygninger og geometriske former som jeg har sett på reiser i utlandet og i det norske landskapet. Min begeistring over geometriske former fremgår også i mange av bildene mine (malerier, tegninger og grafikk), tredimensjonale former og eksperimentering med lys og skygger er både gøy å jobbe med, og kan gi de mest fascinerende bilder!   



Geometriske former er en viktig del av trendbildet denne våren, og derfor er det akkurat denne våren et veldig rikt utvalg av vaser og skåler med geometriske design i interiørbutikkene, i tillegg til puter, gardiner og andre tekstiler med geometriske motiver! Da jeg i januar bestemte meg for å selge alle de grå møblene og fylle stuen vår med farger, var denne store matte hvite keramikkvasen en av de første vårnyhetene jeg la merke til i butikkene! ...Denne hadde ironisk nok ingen spreke farger, men den var perfekt akkurat som den var, jeg elsker hvordan samspillet mellom lys og skygger gir liv til vasen når den står i lyset fra vinduet, den endrer seg også i takt med dagslyset over døgnet, tror det er en av de vakreste vasene jeg har sett!    



Vasen ser ut som en "million bucks", har tidligere sett en ikke ulik en i en interiørbutikk i Monaco, men den kostet dessverre i overkant av 7000,- norske kroner, så gjett om jeg ble glad da jeg fant denne på Bohus til en langt mer overkommelig pris! ;)) 

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og god helg til deg og dine! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

Anonym sa...

Nydelig! Bursdag snart, skal tipse søsteren min om denne! ;) fin kveld til deg! Klem fra Irene

Merete - Lys lilla sa...

Inspirerende innlegg som alltid :-)

Ann sa...

Lurt Irene! ;)
Tusen takk! ;))

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.