Tekst ovenfor hjemme hos oss

Hjemme hos oss - A glimpse of my home

klikk for å lese

Velkommen! Glassveranda har blitt ny! Øverste delen av nettsiden har fått innholdsrike, men oversiktlige, bildemenyer. Denne delen er statisk, men funker slik:
Klikk på et bilde for å lese hele artikkelen. Saken du velger kommer da opp, i sin helhet, nedenfor de statiske bildemenyene! God lesning!ღ
Welcome! Click a thumbnail to read more. The article of your choice will appear below the menu of thumbnails. Happy reading!ღ

Hjemme hos oss - A glimpse of my home

fredag 16. oktober 2015

Se hvordan en glasshest fra Murano blir til!

I går viste jeg bilder av disse to glasshestene som jeg kjøpte i Venezia i høstferien, du finner det blogginnlegget og mange flere bilder av dem HER. Etter å ha bladd litt mer i feriebildene mine fikk jeg lyst til å dele bilder fra glassproduksjonen på Murano med dere, og har sydd sammen noen av bildene jeg knipset i produksjonslokalene for at dere skal få et innblikk i produksjonsprosessen: 


-Fascinerende, ikke sant? En klump flytende glass er utgangspunktet. Håndverkeren benytter seg så av en klype - en slags ekstra langbent pinsett - til å dra ut glasstråder i passelige lengder slik at det blir ører på hesten, og fortsetter å dra i glassklumpen til hesten har fått fire ben, hode, manke og hale. Han bruker også klypen til å gi manken og halen riller, og et lite dytt med pinsetten på hver side av hodet gir den øyne. Til slutt klipper han hesten løs fra resten av glassklumpen, og gjør de siste justeringene slik at den får de riktige proporsjonene og kan stå stødig på bordet. Hver eneste glasskulptur lages for hånd, også lysekroner, vaser og smykker lages for hånd, så hvert eneste produkt fra Murano er et unikt stykke kunstverk. 

Hvis du skal til Venezia så vil jeg anbefale deg å ta turen ut til øya Murano hvor du kan få en omvisning i både produksjonslokalene og i varehuset. Der får du et fantastisk innblikk i det enorme spekteret glassprodukter som faktisk finnes. Du kan ta rutegående båt fra Marcusplassen til Murano. Men er du heldig så kan du finne en representant fra kommunen som pleier å gå rundt på Marcusplassen og dele ut gratis båtbilletter til turister, de kjører ihvertfall på onsdager, og da kan du få gratis skyss ut til Murano med en liten daycruiser/speedbåt, -en flott opplevelse i seg selv! ;)  

God helg! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har alltid lurt på hvordan de gjør det. Tusen takk for at du deler ;)

Klem Linni.

Ann sa...

Tusen takk for tilbakemeldingen Linni, veldig hyggelig å vite at noen faktisk leser det jeg skriver, hi, hi! ;)
Ha en finfin helg! :0)

Stor klem,
Ann.

K U N S T N Y H E T :